novetats

Ves enrere II Jornada de Pesca Professional de la Comunitat Valenciana

II Jornada de Pesca Professional de la Comunitat Valenciana

El passat 5 de novembre va tindre lloc la II Jornada de Pesca Professional de la Comunitat Valenciana, organitzada per la Direcció General de Pesca de la GVA, la Fundació Oceanogràfic, i CoinCoPesca. A l'esdeveniment van assistir més de 200 persones entre pescadors i familiars.

Durant el transcurs de l'acte, el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca José Luis Aguirre, així com el secretari autonòmic d'Agricultura Ramaderia i Pesca, Javier Bartolomé, i el director general de Pesca, Francisco J. Espinós, van fer lliurament de tres plaques de reconeixements als patrons majors de les Confraries de Vinaròs Mateo Fresquet, de Cullera Vicente Pérez i de Dénia, Juan Antonio Sepulcre per la seua dedicació i lliurament al sector pesquer de la Comunitat Valenciana.

A l'acte va comptar a més amb la presència de la directora general de la Ciutat de les Arts i de les Ciències, Ana Ortells i la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig.

 

Al llarg de la sessió van tindre lloc diverses presentacions molt interessants sobre diferents aspectes de la pesca i la conservació marina.

  •  “Aliats per la conservació de la mar” el ponent de la qual va ser José Luis Crespo de la Fundació Oceanogràfic.
  • “Seguiment de Reserves Marines i de zones protegides d'Interés pesquer de la Comunitat Valenciana”, presentada per Juan Guillén de l'Institut d'Ecologia Litoral.
  • “Projecte Pinna nobilis presentat per José Tena de la Universitat Catòlica de València.
  •  “Assessorament a la flota professional de pesca de la Comunitat Valenciana" per José Luis Sánchez de la Universitat d'Alacant.

 

Foto: Fundació Oceanogràfic.

Es va poder visitar les instal·lacions de l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfìc, on es van explicar els projectes d'estudi, recuperació i reintroducció de diferents espècies marines que actualment realitza l'Oceanogràfic, en les instal·lacions cofinançades per la Generalitat i la Fundació Oceanogràfic, com són  els programes de recuperació de tortugues marines, d'ous d'elasmobranquios tots dos  procedents de captura accidental, així com programa de recuperació de les poblacions de cavallets marins (Hippocampus hipocampus - Hippocampus guttulatus), de corals i eriçons.