novetats

Ves enrere Reintroducció de 7 cavallets marins, 22 gorgonias i 2 tortugues marines en El Saler

Reintroducció de 7 cavallets marins, 22 gorgonias i 2 tortugues marines en El Saler

El martes 6 de febrer va tindre lloc por part de la Fundació Oceanogràfic, la Conselleries de Mig Ambiente, Aigua, Infraestructures i Territori i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, la solta de 7 cavallets marins de l'espècie Hippocampus hippocampus, 22 gorgonias de les espècies Leptogorgia sarmentosa, Eunicella cavolini i Eunicella berrugosa i 2 tortugues marines de l'espècie Caretta caretta, en el Saler.

La solta s'ha dut a terme des d'embarcació con ajuda de bussos professionals de la Fundació Oceanogràfic i de l'Associació Ambiens i a la qual han assistit la consellera de Mig Ambiente, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, acompanyada por el director general de Pesca, Francisco Espinós, la presidenta de la Fundació Oceanogràfic, Celia Calabuig, i la seua vicepresidenta, Mercedes Calabuig així com personal tècnic.

Sens dubte la col·laboració con el sector pesquer de la Comunitat Valenciana es fonamental per a la recuperació d'exemplars de determines espècies sensibles, i s'ha de posar en valor les actuacions que realitzen els pescadores i la implicació que cada vegada es major de les embarcacions i de les diferents Confraries de Pescadores.

Els treballs de recuperació tenen com a objectiu la reintroducció dels exemplars després d'un procés de manteniment. Les embarcacions col·laboradores de diferents ports de la Comunitat Valenciana compten con sistemes específics per al manteniment i transporte dels exemplars capturats accidentalment fins al port de desembarcament, on somni arreplegats por l'equipe de rescate de la Fundació Oceanogràfic.

Una vegada en les instal·lacions de l'Oceanogràfic, els exemplars somni identificats, classificats i avaluats enfront de la presència de les possibles lesiones. Els individus somni mantinguts en tanques específics, en les condiciones necessàries i es monitora la seua evolució i recuperació per a la seua volta en la mar en els casos en què siga possible.

La Generalitat, a través de la Direcció General de Pesca, ha subvencionat en el 2023  a la Fundació Oceanogràfic la realització de tasques de conservació i recuperació de fauna marina afectada por l'activitat pesquera, concret,  la recollida, valoració del seu estat, recuperació si es possible i solta de tortugues marines, cavallets marins, i corals capturats accidentalment, Així com una prova pilot per a la reproducció, cria i ubicació en punts prèviament estudiats, de les dos espècies d'eriçons existents en el litoral de la Comunitat Valenciana Paracentrotus lividus i Arbacia lixula.